trans.gif


Hypotheken
Verzekeringen
Leningen
Pensioenen
Advies

 

Inhoud:

Doorlopend krediet
Persoonlijke lening
Privé-Lease
Wat voor leningen zijn er
2e Hypotheek
Effectenlease
b-back4top.gif
        
Terug naar de hoofdpagina
line.gif

Wat voor leningen zijn er
Net als bij hypotheken en verzekeringen zijn er diverse vormen van leningen. De keuze van de lening is afhankelijk van het doel waar u de lening voor wilt afsluiten/aanvragen. Blauwhuis adviseert u graag welke lening het beste bij u past. Deze service, is naast de verstrekking, een extra zekerheid dat u de juiste keuze maakt bij het afsluiten van uw lening.
Hieronder staan de hoofdvormen beschreven. Aanvragen van uw lening is heel gemakkelijk. U clickt op "Aanvraagformulier leningen" en verzend dit aanvraagformulier aan ons. Behalve in het weekend en op erkende feestdagen krijgt u binnen 12 uur of maximaal 48 uur antwoord van ons.

Doorlopend Krediet
Het doorlopend krediet is een vorm van een lening waarbij u als het ware een reserve heeft die u op enig moment kunt uitgeven. Het krediet is het meest geschikt voor uitgaven waar u nog naar op zoek bent. Bijvoorbeeld de aankoop van een auto, een keuken of uitzet. U bent nog op zoek maar wil al wel van tevoren weten dat u hiernaar kan gaan uitkijken. Het doorlopend krediet is ook handig om een reserve te hebben voor als er iets in huis stuk gaat zoals een wasmachine of een c.v. -ketel.

De kenmerken van deze leningvorm zijn:

  • Een variabele rente
  • Een vast bedrag aan aflossing
  • Geen vaste einddatum
Persoonlijke Lening
De persoonlijke lening is een vorm van lenen waarbij u in één keer een bedrag krijgt dat u direct kunt besteden voor één bepaalde uitgave. De lening is het meest geschikt voor mensen die hun lening na een bepaalde tijd afgelost willen hebben. De persoonlijke lening is meestal iets duurder dan het doorlopend krediet maar garandeert u wel dat u er na een bepaalde tijd vanaf bent. Deze lening is net als het doorlopend krediet geschikt voor bijvoorbeeld een auto en een keuken.

De kenmerken van deze leningvorm zijn:

  • Een vaste rente gedurende de gehele looptijd
  • Een vast bedrag aan rente en aflossing
  • Een vaste einddatum

Privé-Lease
Net als bij de persoonlijke lening is Privé-Lease een vorm waarbij u in één keer een bedrag krijgt dat u direct besteedt voor één bepaalde uitgave. De privé-lease overeenkomst is het meest geschikt voor grote uitgaven waarbij hetgeen u aanschaft na de looptijd nog een bepaalde waarde heeft.

Een voorbeeld:
U koopt nu een auto met een waarde van (E) 20.000,-. De verwachting is, dat de auto na 4 jaar nog een waarde heeft van (E) 8.500,-.

Opzet van uw Privé-Lease
De lening van (E) 20.000,- wordt in twee delen gesplitst;

Het eerste deel is dat deel wat de auto in waarde daalt in de aankomende 4 jaar;                                                                                            Het tweede deel is het deel wat uw auto na 4 jaar nog waard is, zijnde de eerder genoemde (E) 8.500,-.

Over het eerste deel betaalt u rente en aflossing, over het tweede deel betaalt u alleen maar rente. Door deze opzet zal uw lening minder duur worden dan bij een persoonlijke lening, terwijl u wel de zekerheid heeft dat u over 4 jaar weer een auto kunt kopen.

Privé-lease is dus geschikt voor mensen die gericht willen aflossen maar niet met de hoge lasten van een persoonlijke lening willen hebben. Eigenlijk is deze lening het meest geschikt voor de aankoop van een auto of een boot.

De kenmerken van deze leningvorm zijn:

  • Een vaste rente gedurende de gehele looptijd
  • Een vast bedrag aan rente en aflossing
  • Een vaste einddatum
2e Hypotheek
De tweede hypotheek is een vorm waarbij u als het ware de overwaarde van uw huis benut. Overwaarde is de waarde van uw woning verminderd met de daarop rustende hypotheek. Aangezien deze leningvorm sterk afhankelijk is van o.a. de constructie van uw huidige hypotheek, adviseren wij u voor deze leningvorm een afspraak te maken. Dit kunt u doen door te e-mailen naar: info@blauwhuis.nl.

Naar begin document

b-back4bottom.gif