Particuliere belastingzaken

Bijna elke burger moet elk jaar aangifte voor inkomstenbelasting doen.Deze aangifte wordt meestal elektronisch gedaan. Daarnaastkunt u ook te maken krijgen met andere aangiftes, zoals die voor deschenkbelasting, erfbelasting of inkomstenbelasting voor een overleden  persoon.  Dit is het zogenaamde P- biljet of het F-biljet.

Belastingaangifte door een specialist

Omdat wetten en regels elk jaar wijzigen is het vaak handig om uw aangifte door een specialist te laten doen. Wij horen klanten vaak stellen dat alles al vooringevuld is. En grotendeels klopt dat. Maar begrijpt u alles wat er staat? Weet u wat er met alle termen bedoeld wordt? Voor ons is het doen van aangifte dagelijkse kost. En de meest terugkerende vraag is altijd “kan ik controleren of de uitslag juist is?”

inkomstenbelastingaangifte-content

Aangifte inkomstenbelasting

Vanaf 1 maart van elk jaar kunt u uw aangifte inkomstenbelasting van het voorliggende jaar of over de voorliggende jaren invullen en indienen bij de Belastingdienst. Blauwhuis Advies verzorgt dit graag voor u. Daarmee bent u verzekerd dat alle aftrekposten worden meegenomen en u maximaal belastingvoordeel haalt. Lees verder »

Schenkbelasting

Overweegt u een bedrag te gaan schenken? En wilt u laten uitzoeken of dit voordeel oplevert? Andersom kan natuurlijk ook. Heeft of gaat u een schenking ontvangen en wilt weten of u hierover belasting moet betalen? Bij schenken is het slim om vooraf met een specialist uw situatie te bekijken. Schakel onze hulp daarom tijdig in. Lees verder »

Erfbelasting

Heeft u een erfenis ontvangen? Dan moet u daarover waarschijnlijk belasting betalen. Maar hoeveel precies? Wat zijn de vrijstellingen? Lees verder >

F-biljet

Als er iemand overlijdt, krijgt u als erfgenaam of behartiger te maken met het F-biljet. Dit is de laatste belastingaangifte die de nabestaande voor de overledene moet doen. Als u fiscaal partners bent geweest, is er nog keuze in de manier van aangifte. Dat betekent dat u daarin kunt kiezen voor de meest voordelige manier van belastingaangifte voor u en uw fiscaal partner. Laat u door ons helpen.